У північній частині Італії через сильні дощі річки вийшли з берегів

25 листопада 12:45

Води річки По заливають один з районів Турину, в річці Рої ледь не втопились нелегальні мігранти.

 

Безперервні дводенні дощі призвели до виходу річки з берегів і затоплення Туринського району Мурацці в Італії, повідомляє Euronews.

По - одна з найбільших річок не тільки північного заходу Італії, але і всієї країни. Рівень води в ній знаходиться під постійним контролем влади. Мер Турина Кьяра Аппендіно вже заборонила пішоходам і автотранспорту з'являтися у залитому водою районі Мурацці.

Керівник регіону П'ємонт, у центрі якого розташований Турин, Сєрджіо Каїімпаріно, вже повідомив про те, що буде звертатися до влади Італії з проханням про введення в регіоні надзвичайного стану. Раніше він повідомляв про те, що в долині Танаро через повені евакуйовано всі магазини і фабрики. У північній частині Італії оголошений "червоний" рівень тривоги, заняття в навчальних закладах скасовані.

В декількох містах Лігурії і П'ємонту через вихід з берегів річки Танаро зруйновані мости.

У місті Вентімілья, розташованому на кордоні з Францією, через рясні дощі розлилася річка Роя. В її води потрапили п'ятеро мігрантів, чотирьох рятувальникам вдалося врятувати, п'ятий був віднесений течією. Рятувальники припускають, що він потонув. Мігранти жили під мостом річки Рої, і перебували там у момент її розливу. До того ж, від удару блискавки загорілося приміщення під мостом. Для врятованих мігрантів облаштували тимчасове житло.

Нагадаємо, раніше ураган "Отто" призвів до повені і обвалу в Панамі, жертвами стихії стали 3 людини, істотної шкоди завдано і аграрному сектору Коста-Ріки. В результаті урагану "Меттью", що вирував на Гаїті у жовтні 2016 року, постраждало 90% будов і загинули 877 місцевих жителів.