У Парижі через рік після страшних терактів відкриється трагічно відомий концертний зал "Батаклан"

05 листопада 01:50

Зал відкриється концертом Стінга, виручку музиканти спрямують на благодійність.

 

В Парижі 12 листопада відкриється концертний зал "Батаклан", де рік тому стався теракт з десятками жертв. Зал відкриється концертом британського співака Стінга, повідомляється на сайті виконавця. За словами Стінга, музиканти хочуть вшанувати пам'ять загиблих, а також віддати данину життю і музиці, "що символізує цей історичний театр". Виручка від концерту піде на благодійність.

В театрі "Батаклан" увечері 13 листопада 2015 року троє терористів вбили 90 осіб під час концерту американської рок-групи Eagles of Death Metal. У листопаді минулого року в Парижі відбулася серія терактів. Всього жертвами вбивць стали 130 осіб, ще 350 отримали поранення.

Читайте також: У Парижі заарештували трьох жінок за підготовку теракту

У п'ятницю, 13 листопада 2015 року, в Парижі відбулися шість терактів, один за іншим, відповідальність за які взяла на себе "Ісламська держава". Розвідка США заявляє, що в цих атаках простежується слід "Аль-Каїди", а не "Ісламської держави". 14 листопада французькі правоохоронці ліквідували всіх виконавців терактів в Парижі.

Агентство AFP повідомило, що влада Франції знала про можливі теракти. За інформацією агентства, в останні кілька тижнів чиновники та експерти говорили про те, що "ісламісти готують безпрецедентні атаки проти Франції, які практично неможливо буде зупинити". Також, за даними AP, розвідка Іраку попередила Францію про підготовлювані напади за день до терактів в Парижі.