У Лос-Анджелесі ввели надзвичайний стан через витік газу

07 сiчня 05:13

З передмістя Лос-Анжелеса евакуювали близько 2000 сімей.

 

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан в передмісті Лос-Анджелеса у зв'язку з витоком метану, через який тисячі людей були змушені покинути свої будинки.

Витік газу з підземного сховища газу в Портер Рэнч був виявлений ще в жовтні 2015 року. Місцеві жителі скаржилися на головні болі, нудоту й інші проблеми зі здоров'ям.

З небезпечного району евакуювали близько 2000 сімей, закрили школи і дитячі сади. Як повідомляють екологи, щогодини в повітря потрапляє понад 50 тонн метану.

В компанії SoCal Gas, яка володіє газовим терміналом, повідомили, що буде потрібно ще не менше двох місяців, щоб повністю зупинити витік.

27 грудня в результаті вибуху газу в житловому будинку в одному з густонаселених районів Гізи загинули три людини, не менше 11-ти отримали поранення різного ступеня тяжкості. Вибух, причиною якого, за попередніми даними, став витік побутового газу, що стався неподалік від заправки. В результаті було пошкоджено декілька автомобілів і фасади сусідніх будинків.

20 грудня, у житловому будинку у Волгограді стався вибух, внаслідок якого обвалилося перекриття з дев'ятого по перший поверх. За попередньою інформацією, причина вибуху – витік газу.