У лідера КНДР виявили рахунки у китайських банках на сотні мільйонів доларів

11 березня 10:32

Сеул закликав Пекін включити ці рахунки у прийняту нещодавно резолюцію РБ ООН, що вводить нові санкції проти КНДР, проте влада Китаю відмовилася це зробити.

 

Влада Південної Кореї і США виявила у китайських банках десятки рахунків на сотні мільйонів доларів, що належать, імовірно, лідерові КНДР Кім Чен Ину, повідомляє південнокорейська газета "Чосон ільбо".

Джерело видання повідомило, що Сеул закликав Пекін включити ці рахунки у прийняту нещодавно резолюцію РБ ООН, що вводить нові санкції проти КНДР, проте влада Китаю відмовилася це зробити.

"Слідом за третіми ядерними випробуваннями КНДР Китай продемонстрував бажання брати участь у санкції проти Північної Кореї. Однак Пекін не хоче порушувати найвразливіше місце Пхеньяну", - сказало джерело.

Минулого четверга РБ ООН схвалила резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти Північної Кореї. Крім іншого, вона вводить обмежувальні заходи проти трьох чиновників, північнокорейської збройової корпорації-експортера устаткування для балістичних ракет і організації з розробки ракет і ядерної зброї. !zn

Читайте також:

Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Південна Корея задумалася про необхідність обзавестися своєю ядерною зброєю

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США