У Китаї створять суперлайнер "Титанік II": вже є охочі заплатити 1 млн дол за квиток

27 лютого 12:04

Океанський суперлайнер "Титанік II" буде зовні нагадувати легендарний лайнер, затонулий 100 років, проте новинка кораблебудування буде обладнана всіма зручностями сучасної епохи.

 

Австралійський мільярдер Клайв Палмер, який оголосив минулого року про плани побудувати точну копію "Титаніка", повідомив у вівторок, що знайшлися охочі заплатити 1 млн доларів за можливість опинитися на борту нового океанського суперлайнера "Титанік II", коли він вирушить у своє перше плавання у 2016 році.

Тим часом, вартість квитків на шестиденний круїз із Великобританії до США поки не оголошена.

Згідно з проектом, довжина лайнера складе 270 метрів, вага - 40 тис тонн, на дев'яти палубах будуть розташовані 850 кают. "Титанік II" зможе вмістити 2,6 тис пасажирів, обслуговувати яких будуть 900 членів екіпажу. На судні буде 18 рятувальних шлюпок - достатня кількість, щоб вмістити всіх на борту.

Мільйонер розповів, що за зовнішнім параметрами нове судно практично не буде відрізнятися від легендарного лайнера, затонулого 100 років тому на шляху з англійського порту Саутгемптон у Нью-Йорк. Але "Титанік II" буде все ж таки не зовсім точною копією "Титаніка".

"Дизайн нового судна буде в точності відповідати "Титаніку", проте в нього будуть внесені деякі сучасні зручності - наприклад, кондиціонери. Не виключено, що пасажири "Титаніка II" отримають можливість користуватися на борту інтернетом, хоча Палмер проти цього. "На мій погляд, під час такої подорожі потрібно просто відпочивати", - розповів мільярдер. З тієї ж причини в каютах лайнера не буде телевізорів.

За словами Палмера, всі пасажири "Титаніка II" отримають костюми часів початку XX століття, щоб краще відчути дух тієї епохи. Вбрання буде включено у вартість квитків.

На новому кораблі будуть каюти першого, другого і третього класів, і їхні пасажири не зможуть спілкуватися один з одним. Так, вхід у розкішні ресторани, курильні салони і казино буде відкритий тільки для пасажирів першого класу. Проте за час подорожі охочим буде надана можливість пожити в каютах різного класу.

Палмер відмовився розкривати вартість будівництва, яке буде здійснюватися на китайській корабельні "Джинлінг", заявивши лише, що у нього "для цього достатньо грошей".

Відповідаючи на питання про те, чи не вважає він, що будівництво нового "непотоплюваного лайнера" є "випробуванням долі", Палмер сказав, що він не дуже забобонний.

Представник що бере участь у проекті фінського конструкторського суднобудівного бюро "Дельтамарин", у свою чергу, заявив, що "Титанік II" буде "найбезпечнішим круїзним лайнером у світі".

Як очікується, після свого першого рейса "Титанік II" буде постійно ходити за маршрутом Великобританія - США. !zn

Читайте також:

У США пором на повному ходу врізався в причал: 85 постраждалих

Круїзний лайнер Concordia йде під воду (відео)

Пасажири з "Титаніка"...