У Кембриджі назвали вулицю на честь Тараса Шевченка

17 жовтня 13:08

Наступного року Кембридж приєднається до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, який будуть відзначати по всьому світу.

 

У Кембриджі центральну вулицю району Сіджвік Сайт, на якій розташовано низку гуманітарних і мистецьких факультетів університету - права, історії, релігієзнавства, середньовічних і сучасних мов, назвали на честь українського поета Тараса Шевченка (Taras Shevchenko Way, Вулиця Тараса Шевченка). Назву вулиця отримала на честь 200-річчя з дня народження Шевченка.

Як повідомили у прес-службі університету, наступного року Кембридж приєднається до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, який будуть відзначати по всьому світу.

Вулиця носитиме ім'я українського поета весь рік святкування 200-річчя з дня народження Шевченка. У прес-службі також відзначили, що для Кембриджу це перший досвід такого роду.

Нагадаємо, раніше Кембридж відкрив магістерську програму для студентів з України. Навчання перших студентів з України почалося у жовтні 2011 року.

Університет Кембриджу засновано в 1209 році, він став четвертим університетом у світі. Випускниками Кембриджського університету були такі відомі вчені як Ісаак Ньютон, Чарльз Дарвін, Джон Кейнс. З Кембриджем були пов'язані 87 лауреатів Нобелівських премій.

Українська програма заснована в Університеті Кембриджа у 2008 році за ініціативою департаменту славістики. Департамент, який очолює Емма Віддіс, має на меті сприяння розвитку досліджень української, російської та інших слов'янських культур, літератури і мов від середньовіччя до наших днів. !zn

Читайте також:

zn
zn
До ювілею Тараса Шевченка Держкіно оцифрує кілька класичних кінострічок про Кобзаря

У Кембриджі замінили безкоштовні курси російської мови на курси української