У Канаді очікують наплив мігрантів з Мексики у зв'язку з перемогою Трампа в США

11 листопада 08:08

З 1 грудня Канада відмінила туристичні візи для мексиканців

 

У Канаді очікують наплив мігрантів-мексиканців у зв'язку з перемогою на виборах у США республіканця Дональда Трампа, повідомляє канадський телеканал CBC.

Очікуваний наплив мігрантів пов'язаний з тим, що Трамп в ході передвиборної кампанії неодноразово висловлювався про запеклості політики щодо мексиканських мігрантів у разі своєї перемоги на виборах, а також з тим, що з 1 грудня Канада скасовує туристичні візи для громадян Мексики.

Візи для мексиканських громадян Канада ввела в 2009 році після значного зростання кількості нелегальних мігрантів з цієї країни.

Як повідомлялося, після звістки перемоги Трампа на виборах в США американські користувачі почали шукати в інтернеті способи емігрувати з країни.

Як повідомляє The Telegraph, серед пошукових запитів у системі Google стався цілий вибух запитів з ключовим словом "еміграція" та "як емігрувати в Канаду".

Раніше повідомлялося, що влада Канади планують утримувати число нових іммігрантів в країну на рівні 300 тисяч чоловік в рік, при цьому віддаючи перевагу приїжджають з економічних причин і зниження кількості прийнятих біженців.