У Кабулі біля італійського посольства вибухнула ракета

18 сiчня 08:29

Біля італійського посольства в афганському Кабулі ввечері в неділю вибухнула ракета.

 

Вибух стався за кілька годин до початку зустрічі, на якій повинна обговорюватися можливість відновлення мирних переговорів з Талібаном.

У результаті вибуху був поранений охоронець посольства. На кадрах, показаних телеканалом Afghan Tolo News, видно, що у посольства стоять пожежні машини і військові.

Представники Афганістану, Пакистану, США і Китаю відновлять переговори в Кабулі в понеділок, щоб обговорити мирне врегулювання конфлікту з повстанцями.

Висновок до кінця 2014 року більшій частині сил міжнародної коаліції під командуванням НАТО і американських сил з Афганістану призвів до зменшення військового тиску на Талібан, і таліби все більш успішно воюють з афганськими властями. В даний час таліби утримують саму велику територію з 2001 року. Але при цьому їм не вдається захоплювати і утримувати великі міста і провінційні столиці.

Повідомлялося, в Афганістані 13 осіб загинули внаслідок атаки смертника на будинок чиновника. Вибуховий пристрій спрацював в гостьовій частині особняка, де перебувало багато гостей під час сімейного торжества.

11 січня в пакистанському Ісламабаді стартували переговори про мир в Афганістані. Переговорний процес триває на тлі здійснюваних талібами актів насильства в Афганістані цієї зими, зокрема з вибухами в столиці країни, атаками на іноземні консульства, погрозами бойовиків захопити стратегічну південну провінцію тощо.

Аналітики кажуть, що таліби намагаються посилити свій вплив на переговори.