У Франції провели обшук квартири голови МВФ Крістін Лагард

20 березня 15:47

Голову МВФ звинувачують у перевищенні посадових повноважень при перебуванні міністром фінансів Франції у 2007 році.

 

У паризькій квартирі глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард у середу, 20 березня, був проведений обшук.

Про це повідомляє газета Le Monde з посиланням на адвоката Лагард Іва Репіке.

Голову МВФ звинувачують у перевищенні посадових повноважень при перебуванні міністром фінансів Франції в 2007 році. Тоді нібито за її сприяння суд визнав обґрунтованими претензії відомого мільярдера Бернарда Тапі і виніс рішення про виплату бізнесменові компенсації в розмірі €285 млн з державних фондів. Лагард заперечує свою роль у справі Тапі.

"Ці обшуки служать встановленню істини, це посприяє звільненню від повної кримінальної відповідальності мого клієнта", - заявив пан Репіке.

Під час розслідування справи наприкінці січня були також обшукані будинки голови France Telecom, екс-помічника Лагард Стефана Рішара і мільярдера Тапі.

Нагадаємо, Лагард очолила МВФ у липні 2011 - після відставки Домініка Строс-Кана, якого у США звинувачували у спробі зґвалтування. !zn

Читайте також:

У Франції щодо глави МВФ Лагард розпочато розслідування

У Греції заарештували журналіста, який опублікував "список Лагард" - перелік політиків з мільйонними рахунками за кордоном

Глава МВФ: Світ на порозі економіки нового покоління