У Франції почалися тестування вакцини проти ВІЛ

30 сiчня 14:24

Випробування нової вакцини будуть проводитися на 48-ми інфікованих пацієнтах. Якщо результати тестування будуть позитивними, число добровольців буде збільшено.

 

Професор Ерван Лоре з Марселя оголосив про початок клінічного тестування нової терапевтичної вакцини проти вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ).

Команда Лорі протягом 15 років вивчала синтезовані в зараженому організмі білки, які порушують нормальну роботу імунної системи. Результатом дослідження стало створення синтетичного білка Tat Oyi, здатного придушувати активність "нездорових" білків. Професор наполягає на інноваційності своєї розробки. "Антитіла будуть вироблятися в дуже малій кількості, але діяти будуть цілеспрямовано. Ми сподіваємося звести до мінімуму негативні реакції організму на цю вакцину", - підкреслив Лоре.

Оцінити побічні ефекти дозволить перший етап тестування на добровольцях. У разі успіху коло добровольців буде розширено до 80 осіб, а остаточні підсумки дослідження планується підвести у 2015 році.

"У випадку з такими захворюваннями, як СНІД, які розвиваються дуже повільно, створення терапевтичних вакцин має дуже велике значення", - зазначив Лоре. Зараз, за його словами, у світі ведуться випробування 25 видів вакцин проти ВІЛ, 40% із них - терапевтичні.

Читайте також:

Кількість хворих на СНІД у Києві зросла за рік на 7 відсотків

Учені пропонують лікувати рак за допомогою ВІЛ-інфекції

В ООН відзначили значне зменшення випадків інфікування ВІЛ у багатьох країнах світу