У Чорному морі тоне російський суховантаж

07 грудня 10:32

Ситуація критична. Потужностей судна-рятувальника для відкачування води не вистачає.

 

Російський суховантаж "Ельга-1" терпить лихо в Чорному морі в районі міста Балчик. Судно супроводжують два буксири, здійснюються спроби відкачати воду з машинного відділення, однак ситуація залишається критичною.

Судно "Ельга-1" було навантажено вугіллям і прямувало з порту Темрюк (Краснодарський край) у Варну. 3 грудня суховантаж, який знаходився приблизно в 160 км на схід від Варни, подав сигнал лиха. На той момент в його машинне відділення почала надходити вода, а головна помпа вийшла з ладу. На сигнал лиха відгукнулося судно Sea Spider, яке врятувало з потопаючої "Ельги-1" 13 моряків.

Ситуація на суховантажі оцінюється як критична: в корпус судна продовжує прибувати вода, а для того, щоб її відкачати, потужностей судна-рятувальника не вистачає, повідомив в суботу директор морської адміністрації Варни Валентин Енчев.

Читайте також: Кораблі ВМФ Росії почали навчання в протоці Ла-Манш

Раніше в Севастополі загорівся корабель російського Чорноморського флоту. Займання почалося 4 листопада близько 4 години по Києву, на його локалізацію пішло півтори години.