У центрі Стамбула пролунав потужний вибух, загинули 10 осіб

12 сiчня 11:03

Інцидент стався на центральній площі в районі Султанахмет.

 

На центральній площі Стамбула в районі Султанахмет в європейській частині міста стався вибух, у результаті якого десять людей загинули, ще 15 поранені, передає інтернет-портал турецької газети Hurriyet з посиланням на канцелярію губернатора Стамбула.

За даними турецького агентства Doğan, жителі міста, що знаходилися поруч із площею, почули сильний хлопок. Телеканал CNN Turk показав прибуття на місце події машин поліції і швидкої допомоги, площа закрита для відвідування. Про причини вибуху не повідомляється. Проте турецька влада не виключає терористичного підгрунтя вибуху, передає Hurriyet.

Як передає агентство Associated Press, в результаті вибуху на площі в Стамбулі є постраждалі.

На соціальній сторінці в Twitter опубліковано відео з місця події.

Британський телеканал Sky News повідомляє, що є двоє загиблих, один з яких терорист-смертник.

Район вибуху оточено поліцією, на місці події працюють бригади медиків.

Вибух стався о 10:20 за місцевим часом і, ймовірно, був здійснений терористом-смертником, повідомляє турецька газета Hurriyet. За інформацією видання, терорист підірвав себе на центральній площі Султанахмет поруч з групою іноземних туристів. Крім карет швидкої допомоги на місце події прибула поліція і кілька машин пожежної служби.

В районі площі Султанахмет розташований ряд туристичних визначних пам'яток Стамбула - мечеть Айя-Софія, Блакитна мечеть, іподром, обеліск Феодосія.

Міністерство закордонних справ України з'ясовує, чи є серед загиблих і постраждалих від вибуху в Стамбулі громадяни України, повідомив представник департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський.

"Наше посольство і консульство перевіряють інформацію", - сказав Ігнатовський, відповідаючи на запитання про наявність серед постраждалих громадян України.

В Туреччині останніми місяцями почастішали теракти.