У Центральноафриканській Республіці повстанці розпустили парламент і уряд

26 березня 12:20

Лідер повстанців у Центрально-Африканській Республіці, який оголосив себе президентом країни після захоплення столиці - міста Бангі, заявив про припинення дії конституції, про розпуск парламенту і уряду ЦАР.

 

Повстанці, що захопили столицю Центральноафриканської Республіки, заявили про припинення дії Конституції, розпуск парламенту і уряду. Про це заявив у зверненні лідер повстанської коаліції "Селека" Мішель Джотодіа.

"Я вважаю за необхідне зупинити дію Конституції (яка діє від - ред.) 27 листопада 2004 року, розпустити парламент і уряд", - сказав він.

Джотодіа також заявив, що в країні наступить "перехідний період" до моменту проведення "чесних і відкритих виборів". За цей час він буде самостійно керувати країною. "За час перехідного періоду, який приведе нас до вільних, чесних та відкритих виборів, я буду керувати країною, видаючи декрети", - заявив повстанський лідер. Він додав, що залишить чинною мирну угоду, згідно з якою протягом трьох років в країні мають пройти вибори.

Звернення не змогли показати по телебаченню через перебої з електрикою. Запис передали журналістам.

Як повідомлялося, близько 5 тис. бійців бунтівної коаліції "Селека" взяли столицю Бангі в неділю після того, як представники коаліції вийшли з уряду. Після перевороту, Африканський союз припинив членство ЦАР і наклав санкції на лідерів повстанців.

За офіційними даними, повалений президент ЦАР Франсуа Бозізе втік в сусідній Камерун. !zn

Читайте також:

Лідер повстанців у ЦАР оголосив себе новим президентом. У країні діють французькі війська

Повстанці захопили президентський палац у Центральноафриканській Республіці