У Бразилії влада повідомила про найбільшу в історії країни епідемію вірусу Зіка

21 сiчня 07:50

Медики б'ють на сполох і в сусідній Колумбії, де кількість випадків захворювання вірусом перевищує 13 тисяч, а також і в Болівії.

 

У Бразилії зростає кількість випадків микроенцефалії - народження дітей з дуже маленькою головою від матерів, заражених вірусом Зіка. З жовтня по новій статистиці таких випадків було зареєстровано близько чотирьох тисяч, а за останній тиждень їхня кількість зросла приблизно на 400.

Статистика дозволяє говорити про найбільшою епідемії вірусу в історії Бразилії. Вірус Зіка невиліковний, єдиний спосіб протистояти йому це боротися з розносять його комарами.

У міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що в Бразилії зареєстровано вже п'ять випадків загибелі від вірусу новонароджених немовлят. Ще в 44 випадках дитячої смерті експерти лише припускають, що причиною міг бути вірус Зіка.

Медики б'ють на сполох і в сусідній Колумбії, де кількість випадків захворювання вірусом перевищує 13 тисяч, і в Болівії, де вірус нещодавно був вперше виявлений у вагітної жінки.

16 січня американські служби попередили своїх громадян про небезпечне поширення в 14 країнах і територіях Центральної та Південної Америки лихоманки Зіка, яка становить підвищену загрозу для вагітних жінок.

Американські фахівці нагадують, що вперше цей вірус був виявлений в 1947 році. До недавнього часу він був помічений лише в країнах Африки й Азії, а також в острівних державах тихоокеанського регіону.

Існує припущення, що вірус був завезений до Бразилії під час чемпіонату світу з футболу в 2014 році. Влада цієї країни кинула на боротьбу з москітами армійські підрозділи і приступилв до профілактичних заходів серед населення. Про ситуацію проінформовано Всесвітню організацію охорони здоров'я.