У Бразилії скасовують традиційні карнавали через пожежі в нічному клубі

31 сiчня 16:12

Більше 20 муніципалітетів на півдні Бразилії вже відмовилися від проведення карнавалів, в деяких містах урочистості переносять.

 

Влада, щонайменше, 22 міст у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул на півдні Бразилії відмовилася від проведення традиційного карнавалу на знак скорботи за жертвами пожежі в нічному клубі у місті Санта Марія, де загинули 235 осіб.

У самій Санта-Марії будь-які святкові заходи були скасовані відразу після трагедії розпорядженням місцевого мера, траур триватиме 30 днів.

Мерія міста Сан-Габріель повідомила, що переносить святкування на 22-24 лютого. У місті Пелотас роботи з підготовки до карнавалу були припинені, але, судячи з усього, урочистості там відбудуться.

Як відомо, традиційні карнавали у Бразилії повинні пройти з 8 по 12 лютого.

Нагадаємо, трагедія, яка сколихнула не тільки Бразилію, а й увесь світ, сталася в ніч на 27 січня у нічному клубі Kiss у місті Санта Марія.

Під час рок-концерту, який зібрав близько 2 тисяч глядачів, спалахнула пожежа.

Загинули, за останніми даними, 235 осіб, ще понад 130 із травмами і опіками були госпіталізовані. Багато постраждалих перебувають у важкому стані. Більшість жертв - молоді люди у віці від 16 до 20 років.

За попередньою версією, причиною пожежі стало використання музикантами піротехнічних засобів. Крім того, в ту ніч клуб був переповнений, було відкрито єдиний вихід, вогнегасники були несправні, а в самому приміщенні використовувалася заборонена поролонова звукоізоляція. !zn

Читайте також:

В Україні перевірять всі ресторани і бари через трагічну пожежу у Бразилії

При пожежі на рок-концерті у Бразилії загинули 233 людини

ЗМІ Бразилії відмовилися від послуг Google

У Бразилії у шкільну форму почали вшивати чіпи, щоб учні не прогулювали