Три американських штати заборонили ховати Тамерлана Царнаєва

06 травня 12:31

Родичі Тамерлана Царнаєва не можуть знайти місце для його поховання. Влада трьох штатів не хоче, щоб на їхній території спочивав терорист.

 

Влада трьох американських штатів - Масачусетса, Коннектикута і Нью-Джерсі - відмовилася надати місця на кладовищі для поховання ймовірного організатора терактів у Бостоні, 26-річного Тамерлана Царнаєва.

Відмова, зокрема, послідувала з боку адміністрації міста Кембридж штат Массачусетс, де жив Царнаєв. Його тіло знаходиться зараз в морзі похоронного бюро у місті Вустер.

У Кембриджі пройшли незаплановані мітинги місцевих жителів, які вимагали поховати молоду людину за межами США. Дядько Тамерлана Руслан Царнаєв приїхав, щоб забрати тіло, у зв'язку з цим заявив, що його племінник "жив в Америці, виріс тут, його батьківщиною були США". "Він повинен бути відданий землі тут", - сказл він.

Власник похоронного бюро Вустера Пітер Стефан також заявив, що вони ховають людей незалежно від того, ким вони були за життя, і що поховають і Царнаєва. "Якщо нам відмовили у Кембриджі та в інших місцях, це не означає, що ми не зможемо поховати його", - сказав він.

Тим часом федеральне бюро розслідувань США знову проводить обшуки в будинку Тамерлана Царнаєва.

Раніше співробітники ФБР встановили, що бомби, що вибухнули в Бостоні, були виготовлені у будинку Тамерлана Царнаєва. Його вдова Кетрін Рассел стверджує, що не знала про теракт.

Стало відомо також, що зразок жіночої ДНК, виявлений на уламках вибухового пристрою у Бостоні, не збігається з ДНК Рассел. Слідчі відзначали, що виявлена ДНК не обов'язково свідчить про причетність до теракту жінки.

Слідчі також обшукують ліс, розташований неподалік від кампуса університету, де жив і навчався молодший з братів, Джохар. Царнаєви могли тестувати вибухівку саме там - 30 березня, як зазначає видання, місцеві жителі скаржилися на гучні звуки, що доносяться з лісу.

Нагадаємо, два вибухові пристрої спрацювали біля фінішної лінії міжнародного марафону у Бостоні 15 квітня. У результаті теракту загинули три людини, кількість постраждалих досягла 183 людей, багатьом з яких довелося ампутувати кінцівки.

Як було встановлено ФБР, пристрої, що стали причиною вибуху на фініші марафону у Бостоні, складалися зі скороварок, начинені вражаючими елементами.

19-річний Джохар Царнаєв, затриманий 20 квітня за підозрою в причетності до вибухів, тяжко поранений.

Його брат - Тамерлан Царнаєв - був убитий раніше під час перестрілки в місті Уотертаун під Бостоном.

Джохар Царнаєв вже почав давати свідчення. Так, він повідомив, що вони з братом планували теракт на День Незалежності США.

Також повідомлялося, що у США затримано ще трьох підозрюваних у причетності до теракту в Бостоні - двоє з них вихідці з Казахстану. !zn

Читайте також:

У вдови Царнаєва знайшли екстремістські матеріали

Брати Царнаєви планували стати смертниками на День незалежності США

Царнаєвих спеціально готували до теракту, - конгресмен

Після теракту в Бостоні у Царнаєвих залишалися ще шість бомб