Трамп ускладнить отримання робочих віз в США

19 квiтня 09:55

На думку президента, це допоможе збільшити кількість найнятих американців.

 

Американський президент Дональд Трамп підписав указ, який ускладнює процедуру отримання американської робочої візи для висококваліфікованих фахівців. Крім того, указ призведе до посилення захисту деяких груп американських товарів, серед яких сталь, повідомляє Reuters.

Президент вважає, що такі кроки допоможуть уникнути припливу іноземних кадрів, які відбирають робочі місця в американців. За даними Білого дому, в середньому, іноземці з робочою візою H-1B, правила якої пропонує переглянути Трампа, отримують 80% від ринкової зарплати в цій сфері.

В адміністрації сказали, що готові переглянути правила видачі таких віз, залишивши їх тільки для найбільш кваліфікованих кадрів. Проти закону виступили технологічні та інформаційні компанії, які частіше за інших приваблюють іноземців на роботу з використанням таких віз.

Як повідомлялося, доонгрессмены Республіканської партії відкликали з голосування законопроект про нову систему медстрахування, яка повинна замінити Obamacare, прийняту при колишньому президентові США Бараку Обамі.

Нагадаємо, що після вступу на посаду Трамп підписав кілька указів. Зокрема, 27 січня Трамп розпорядився протягом 120 днів не впускати в країну біженців з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену. Документ вступив у дію вже на наступний день. Президент США пояснив своє рішення боротьбою з тероризмом. Але його рішення викликало невдоволення у міжнародного співтовариства. Згодом указ Трампа скасував американський суд.

7 березня Трамп підписав новий указ про біженців. США припинить їх прийом на 120 днів.