Тайванський телеканал замість Тетчер "поховав" Єлизавету II

09 квiтня 13:01

У новинному випуску, що оповідає про смерть прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер, співробітники тайваньського телеканалу переплутали відеоряд і запустили картинку із зображенням королеви Великобританії Єлизавети II.

 

Працівники тайваньського новинного телеканалу CTi Cable помилково пустили відеоряд і субтитри, що оповідають про смерть королеви Великобританії Єлизавети II. Представники громадськості були глибоко обурені тим фактом, що звістка про смерть політичного лідера трансформувалося в новину про смерть англійського монарха.

Телеведуча почала приносити свої співчуття рідним Єлизавети і навіть висловлювати слова співчуття про те, що королева залишила цей світ. Після цього працівники студії пустили у прямому ефірі субтитр "Королева Англії пішла, ми будемо сумувати за нею".

Коли відео потрапило в новинні стрічки численних інформаційних агентств, представники телеканалу принесли свої вибачення і видалили кадри зі свого сайту в Інтернеті.

У цей же час їхны колеги з тайського телеканалу Channel 5 переплутали фотографію Тетчер з американською актрисою Меріл Стріп.

Зазначимо, що це не перший випадок за останню добу, коли гучна новина про смерть 71-го прем'єр-міністра Великобританії стає причиною казусів. Після звістки про смерть Маргарет Тетчер у соціальній мережі Twitter з'явився хештег #nowthatchersdead (з англ. - тепер померла Тетчер.-ред.).

Через особливості англійської мови численні користувачі мікроблогів сприйняли його як now that Cher's dead (тепер померла і Шер.- ред.).

Нагадаємо, Маргарет Тетчер померла 8 квітня у Лондоні після чергового інсульту. Колишній главі британського уряду було 87 років. !zn

Читайте також:

Тимошенко співчуває у зв'язку зі смертю Тетчер - "залізної леді" з великим серцем

Померла Маргарет Тетчер

Маргарет Тетчер: Залізна леді, яка створила свій власний "ізм"