Супутник КНДР стабілізувався на орбіті, але не передає дані на Землю – Reuters

10 лютого 07:34

Пхеньян далекий від розробки балістичних ракет дальнього радіусу дії.

 

Нещодавно запущений супутник Північної Кореї стабілізувався на орбіті, але не передає інформацію на Землю, що говорить про відсутність у КНДР розвинених ракетних технологій, передає агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Наголошується, що першому супутнику Пхеньяну, який був запущений в 2012 році, так і не вдалося стабілізуватися на орбіті.

За словами експертів, КНДР швидше повторила свої досягнення в ракетній програмі 2012 року, ніж встановила нову планку в технологічних досягненнях. Експерти відзначають, що Північна Корея ще далека від розробки балістичних ракет дальнього радіусу дії.

У ніч на 7 лютого КНДР здійснила черговий запуск балістичної ракети дальнього радіусу дії, заявивши про запуск штучного супутника Землі.

У Південній Кореї скликали термінову нараду після отримання інформації про запуск ракети. Разом з тим, держсекретар США Джон Керрі засудив запуск ракети і назвав його "грубим порушенням" резолюцій Радбезу ООН. Він закликав до прийняття заходів, які б показали рішучість світового співтовариства вирішити проблему північнокорейської ядерної та ракетної програм.

Також дипломати США, Японії і Південної Кореї виступили за скликання екстреного засідання РБ ООН, яке, як очікується збереться вже 7 лютого.

Раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети в КНДР і має намір розширити пакет санкцій проти північнокорейського режиму.

Тим часом, США мають намір розширити санкції проти КНДР. Цей крок підтримали 418 конгресменів, проти виступили лише двоє. Нові санкції спрямовані на обмеження доступу КНДР до твердої валюти, яка необхідна йому для фінансування армії і подальших ядерних випробувань.