Stratfor окреслив діапазон загрози ракет КНДР

19 квiтня 08:57

В діапазон потрапляють Південна Корея і Японія.

 

Американський аналітичний центр Stratfor представив дані про діапазон ураження північнокорейськими ракетами. За даними центру, зараз в бойовій готовності перебуває ракета Тепходон-1, яка може вражати цілі на відстані 2 тисяч кілометрів від місця запуску.

В зону ураження потрапляють Китай, Росія, Монголія, Тайвань, Японія і Південна Корея. Саме останні дві країни, як ключові союзники США в регіоні, перебувають у найбільшій небезпеці з боку ракет КНДР.

Крім того, у центрі зазначають про розробку ракети Тепходон-2, яка буде мати бойову дальність до 8 тисяч кілометрів, що вводить в радіус дії Австралію, Європу і частину Північної Америки.

Укрінформ

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня у КНДР відбулися невдалі випробування балістичної ракети. Спроба ракетного запуску була зроблена на наступний день після того, як у Північній Кореї пройшов військовий парад, присвячений 105-ій річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. На параді вперше були показані балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2.

Раніше влада КНДР заявила, що у відповідь на наближення ударної групи американського флоту, яку США направили до Корейського півострова, будуть захищати себе "потужною силою зброї". До складу ударної групи, що рухається до півострову, входить авіаносець та інші військові кораблі. Тихоокеанське командування США заявляє, що група спрямована для підтримки готовності в регіоні.

Як повідомлялося, адміністрація Дональда Трампа обмірковує розширення політичного та економічного тиску на Північну Корею.