Стародавня Пальміра після боїв: вид з висоти пташиного польоту

28 березня 16:48

Сирійська армія, підконтрольна президенту країни Башару Асаду, спільно з ополченням за підтримки авіації РФ, бійців "Хезболли" і іранських "Вартових ісламської революції" встановила "повний контроль над околицями міста".

 

У мережі з'явилося зняте з безпілотника відео відбитого сирійською армією і ополченням за підтримки російської авіації, бійців ліванського шиїтського руху "Хезболлах" і іранських "Вартових ісламської революції" у бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" стародавнього сирійського міста Пальміри. Відео публікує Еuronews.

27 березня армія Асада відбила у ІДІЛ Пальміру. Солдати підняли над місцевою адміністрацією державний прапор. Також військові зачистили територію північних районів, аеропорту Пальміри і західних околиць.

Битва за Пальміри тривала два тижні. Це найбільша військова перемога сил Асада за останній рік. Пальміра має стратегічно важливе значення. Місто розташоване на трасі, яка з'єднує Дамаск і східну частину Сирії.

Античне місто Пальміра - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - опинився під контролем терористів угруповання "Ісламська держава" в травні 2015 року. Перед тим як залишити місто, була евакуйована більша частина його мешканців та найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри. Однак частина культурної спадщини була знищена бойовиками.