США відповіли на російський ультиматум щодо Сирії

22 березня 00:48

Москві краще утриматися від односторонніх дій.

 

Росія повинна утримуватися від ультимативних погроз застосування сили проти порушників режиму припинення вогню в Сирії і співпрацювати в цьому питанні з США. Про це заявив прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

"Наші очікування полягають у тому, що російська сторона утримається від односторонніх дій і відповість на нашу контрпропозицію щодо модальності імплементації угоди про припинення бойових дій", – сказав представник Держдепу у відповідь на "сирійський ультиматум" Росії.

Він не став розкривати сутність та деталі контрпропозиції, втім, зазначив, що США продовжують підтримувати контакт з РФ і обговорювати це питання.

Зокрема, за словами Кірбі, між США і Росією відбувається координація, яка "дає можливість збирати і аналізувати інформацію щодо порушень (перемир'я – ред.)".

Раніше начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ Сергій Рудської заявив, що РФ з 22 березня "почне застосовувати силу проти порушників перемир'я в Сирії" в рамках спільного з США угоди про припинення вогню. Він пов'язав це з тим, що Вашингтон нібито не реагує на пропозиції Москви.

Читайте також: Путін "похвалився" можливістю повернути війська РФ до Сирії за кілька годин

Нагадаємо, РФ і США запропонували сторонам конфлікту в Сирії припинити бойові дії з 27 лютого. Сирійська опозиція повідомила, що приймає угоду про перемир'я, але за умови дотримання низки гуманітарних вимог. Президент Асад, в свою чергу, призначив парламентські вибори у Сирії на 13 квітня.