США та Китай досягли консенсусу щодо КНДР – радник Трампа

17 квiтня 00:35

Трамп пообіцяв не дозволити Пхеньяну загрожувати США і союзникам.

 

Радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер під час візиту до Кабула 16 квітня заявив про досягнення міжнародного консенсусу про неприпустимість ядерних випробувань у Північній Кореї. За його словами, Китай і США згодні, що провокації КНДР більше не можна терпіти, передає "Радіо Свобода".

Макмастер підкреслив, що недавнє випробування балістичної ракети стало елементом провокаційної, дестабілізаційної та загрозливої поведінки Пхеньяну. Радник американського президента запевнив, що Дональд Трамп не дозволить КНДР ставити під загрозу безпеку США та союзників у регіоні.

Він також повідомив про готовність Вашингтона на будь-які кроки, крім військових, щоб вирішити проблему ядерної загрози КНДР мирним шляхом. Вашингтон і Пекін обговорюють різні варіанти врегулювання проблеми.

У той же час, в Китаї поки що заява Макмастера не коментували.

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня у КНДР відбулися невдалі випробування балістичної ракети. Спроба ракетного запуску була зроблена на наступний день після того, як у Північній Кореї пройшов військовий парад, присвячений 105-ій річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. На параді вперше були показані балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2.

Раніше повідомлялося, що підтримка Північної Кореї може призвести Китай до серйозного конфлікту з США. Китаю доведеться балансувати між тиском Дональда Трампа та допомогою КНДР.

Детальніше про вплив удару по Сирії на відносини США і Китаю читайте в статті Юлії Курнышовой "Сирійський хід" у грі Трампа і Сі Цзіньпіна" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".