США розмістили біля берегів Кореї есмінець для відбиття ракетних атак

02 квiтня 09:19

Сполучені Штати розмістили біля південно-західного узбережжя Південної Кореї ескадрений міноносець. Завдання корабля - протистояти можливому ракетному удару з боку КНДР.

 

Військове командування розмістило біля узбережжя Південної Кореї есмінець, на який покладено завдання забезпечити відбиття можливих ракетних атак КНДР, повідомив журналістам офіційне американське військове джерело.

Есмінець ВМС США Fitzgerald брав участь у щорічних спільних американо-південнокорейських навчаннях "Foal Eagle" ("Молодий орел"). Він зайняв позицію біля південно-західного узбережжя Південної Кореї замість того, щоб повернутися на базу в Японії, де він знаходиться постійно, відзначило джерело.

Таке рішення командування США ухвалило у зв'язку з численними погрозами з боку КНДР про завдання ударів по військовим базам США, у тому числі в Японії і Південній Кореї, а також приведенням ракетних частин Північної Кореї в стан повної бойової готовності. Крім того, минулої суботи КНДР оголосила про те, що перебуває з Південною Кореєю "в стані військового часу".

У цих умовах Сполучені Штати для демонстрації готовності до захисту своїх баз, а також територій своїх азіатських союзників вже залучили до участі в навчаннях стратегічні бомбардувальники Б-52, Б-2, винищувачі Ф-22, що викликало різко негативну реакцію у Пхеньяні.

У США серйозно ставляться до погроз, а також дій, які вживаються Північною Кореєю, заявила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд на брифінгу в понеділок.

"Коли країна (КНДР) виступає з такою (загрозливою) риторикою, робить такі заходи, як відключення гарячих ліній зв'язку, виступає з такими, як вони, заявами, то ми, звичайно, ставимося до цього серйозно", - сказала дипломат.

Вона зазначила: "Як вже заявляв Білий дім, ядерна та ракетна програми Північної Кореї є загрозою національній безпеці США і міжнародному миру та стабільності. Ми будемо зберігати пильність, твердо забезпечувати безпеку наших союзників Республіки Корея, Японії і тощо".

У той же час американські розвідслужби поки не зафіксували ознак того, що армія КНДР готується до війни, повідомив у понеділок представник Білого дому Джей Карні.

За його словами, поки в КНДР "не виявлено ознак масштабної мобілізації та підготовки армії до бойових дій". !zn

Читайте також:

КНДР включила в список цілей для авіаударів бази США на території Японії

Південна Корея підготувала план "активного залякування" КНДР

Нові погрози КНДР налякали Захід: перекладачі помилково "оголосили війну" Південній Кореї

Кім Чен Ина, що планував удар по США, піймали з комп'ютером Apple