США пригрозили Росії повною ізоляцією в разі вторгнення в Україну

29 липня 19:18

Вашингтон, намагаючись вплинути на позицію Москви, готує нові санкції проти РФ. У випадку вторгнення в Україну США обіцяють Росії повну ізоляцію.

 

Сполучені Штати готують нові санкції відносно Російської Федерації у зв'язку з агресією проти України, заявив держсекретар Джон Керрі.

"Ми зараз готуємо санкції проти Росії. Що буде - те буде. У президента Путіна є вибір - йти далі чи вплинути на дії сепаратистів з метою вирішення цього конфлікту", - сказав Керрі на прес-конференції у вівторок.

За його словами, над санкціями щодо Росії працює також Європейський союз. "Європа працює над санкціями, ми плануємо запроваджувати нові санкції", - сказав держсекретар.

Разом з тим, за словами Керрі, зараз перш за все необхідно зупинити потік зброї і найманців через російський кордон на територію України.

- Євросоюз погодив секторальні санкції проти Росії

Він заявив також, що Росію чекає повна ізоляція в разі її вторгнення на українську територію.

"Президент США розглядав багато різних варіантів. Це буде не тільки порушення всіх міжнародних законів, це буде дуже небезпечне діяння", - сказав Керрі, відповідаючи на запитання журналістів щодо дій США в разі вторгнення РФ на територію України.

"В такому випадку її чекає ізоляція. Німеччина, Франція та інші країни Європи зроблять все можливе, щоб вплинути на ситуацію", - підкреслив держсекретар.

За його словами, вже зараз США багато в чому допомагає Україні в кризовій ситуації. "Ми надаємо консультації, матеріальну допомогу Україні точно так само, як і інші країни. Ми багато працюємо над тим, щоб знайти політичне рішення і вплинути на позицію Путіна", - сказав держсекретар.

За його словами, США розуміє, що у Росії є свої інтереси на території України, є історичні зв'язки. "Однак зараз Україна очікує на повагу до свого суверенітету і їй необхідно посилити свій суверенітет", - сказав Керрі, додавши, що ЄС і США зацікавлені в тому, щоб ця політика була реалізована. !zn

Читайте також:

Литва підготувала національні санкції для Росії

ЄС розширив санкції проти Росії

ЄС готує санкції проти близьких до Путіна бізнесменів

США очікують від ЄС секторальних санкцій проти РФ