США посилять свою систему через загрози з боку КНДР

15 березня 21:42

США ухвалили рішення посилити систему протиракетної оборони до 2017 року через загрози з боку КНДР. На Алясці і в Каліфорнії буде розміщено 14 додаткових наземних ракет-перехоплювачів. Таким чином, їх загальна кількість на території країни зросте до 44.

 

Міністр оборони Чак Хейгел оголосив про посилення системи протиракетної оборони США до 2017 року в зв'язку з погрозами КНДР.

"Ми розмістимо на Алясці і в Каліфорнії 14 додаткових наземних ракет-перехоплювачів. Це збільшить загальну кількість ракет-перехоплювачів з 30 до 44", - сказав Хейгел під час спеціальної прес-конференції у п'ятницю, 15 березня.

"Ми також розмістимо додатковий радар в Японії", - повідомив він.

Таким чином, загальна кількість ракет-перехоплювачів на території США тепер буде відповідати плану, запропонованому ще адміністрацією Джорджа Буша-молодшого. У 2009 році президент Барак Обама вирішив не збільшувати кількість ракет-перехоплювачів і залишити їх на рівні 30, однак тепер, після погроз КНДР, адміністрація вважає посилення системи ПРО виправданим.

Раніше Північна Корея не виключила можливість завдання превентивного удару по США, потім оголосила про вихід з угоди про перемир'я, укладеного для закінчення Корейської війни 1950-1953 років, про односторонню відмову від всіх угод про ненапад, що діють між Пхеньяном і Сеулом, і про розрив прямої телефонної лінії зв'язку між двома країнами. Білий дім вже висловив стурбованість у зв'язку з цими загрозами. !zn

Читайте також:

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

У КНДР показали ролик про те, що залишиться від США після ракетного удару

КНДР розірвала 60-річне перемир'я з Південною Кореєю

Кім Чен Ин пригрозив розбомбити південнокорейський острів і наказав надіслати фото палаючих ворогів