США пообіцяли сирійським повстанцям 60 мільйонів доларів

28 лютого 17:14

Вашингтон збільшить фінансову підтримку супротивників Башара Асада і направить сирійській опозиції "пряму невійськову допомогу".

 

США вирішили збільшити фінансову підтримку сирійської опозиції більш ніж у два рази і пообіцяли виділити додатково 60 млн доларів.

Як повідомив держсекретар США Джон Керрі, ці гроші будуть виділені на невійськові витрати.

Зокрема, Штати пропонують опозиційним силам "пряму допомогу" у вигляді продовольства і медикаментів. Вони також готові надавати допомогу у відновленні інфраструктури на територіях, підконтрольних повстанцям.

Також Керрі сказав, що час президента Сирії Башара Асада вже минув і він повинен залишити свою посаду.

- Чеченці, що воюють у Сирії, пообіцяли джихад і російською попросили грошей

Заява держсекретаря США прозвучала за підсумками міжнародної зустрічі "Друзів Сирії", що відбулася в Римі. На зустрічі 11 європейських і арабських держав домовилися про підтримку командування "Сирійської вільної армії".

У підсумковій заяві учасників йдеться, що урядові сили Сирії повинні негайно припинити обстріл житлових районів. Також вони заявили про необхідність надати матеріальну і політичну підтримку сирійській опозиції, і негайно припинити постачання зброї силам президента Башара Асада.

Громадянська війна у Сирії триває з березня 2011 року. Повстанці (переважно суніти) намагаються повалити алавітський режим президента Башара Асада.

За даними ООН, за цей час загинули до 70 тисяч людей, близько 500 тисяч сирійців були змушені покинути свої будинки.

Сирійська влада заявляє, що протистоїть організованим діям навчених місцевих бойовиків і найманців, що прибувають з-за кордону. !zn

Читайте також:

Комісія ООН з Сирії склала таємний список винних у масових вбивствах

Влада Сирії оцінила збитки від війни у 14 мільярдів доларів

Іран і "Хезболла" сформували у Сирії загони повстанців для підтримки Асада