США побудували в Йорданії макет міста для навчання сирійських повстанців

05 березня 16:12

Американські військові навчають сирійців ведення бойових дій у побудованому в йорданській пустелі макеті міста.

 

Сполучені Штати та їх найближчі союзники побудували в йорданській пустелі макет міста, де проводять підготовку супротивників сирійського режиму, стверджує італійська газета Corriere della Sera.

KASOTC - військовий центр, розташований на північ від Аммана, столиці Йорданії. Це макет, що складається з 67 будівель, аеропорту з пасажирським літаком, вигаданим посольством, дорогами, злітними смугами. Центр оснащений позиціями для стрільби з різних видів зброї.

У центру є власний сайт, на якому повідомляється, що він призначений для підвищення кваліфікації в антитерористичній діяльності і побудований за розпорядженням короля Йорданії Абдалли II.

За інформацією італійського видання, саме тут американські, французькі та британські військові проводять підготовку сирійських повстанців з Вільної сирійської армії (ССА) - "хороших хлопців", які повинні протистояти "поганим хлопцям", союзникам каідистів.

"З посиланням на близькосхідні джерела французька Le Figaro повідомляє про деякі подробиці цієї таємничої діяльності, зокрема розповідає про присутність військовослужбовців з американського спецпідрозділу Delta Force на базі в передмісті Бейрута, в Лівані. За даними газети, американські командос, крім підготовки повстанців, періодично здійснюють рейди всередині сирійської території для контролю над операціями з хімічною зброєю Асада. У разі якщо арсеналам буде щось погрожувати, США разом з європейськими союзниками зможуть діяти, використовуючи як трамплін бази в Йорданії", - відзначає Corriere della Sera.

"В йорданському центрі, який вважається найбільш пристосованим для підготовки бойових підрозділів, сірійські повстанці вивчають протитанкові систеи, ведення бойових дій у міських умовах, протистояння звичайним армійським підрозділам, застосуванню тактики, яка допоможе їм стримувати удари гвардії Асада", - йдеться в статті. !zn

Читайте також:

Воюючі в Сирії чеченці пообіцяли джихад і російською попросили грошей

Сирійські повстанці оголосили про взяття "столиці Євфрату" і знесли пам'ятник батькові Асада

США знову закликали Росію припинити озброєння сирійського режиму

США пообіцяли сирійським повстанцям 60 мільйонів доларів