США підкосив мутований вірус свинячого грипу: епідемією охоплені 50 штатів

14 сiчня 10:19

В Америці найсильніша за останні десять років епідемія грипу охопила всі 50 штатів. Через ситуацію, що склалася, у Бостоні мер оголосив надзвичайний стан.

 

В американських лікарнях і поліклініках шикуються черги на вакцинацію. У Нью-Йорку і Бостоні оголошена надзвичайна ситуація. Хворих - сотні тисяч. І їхня кількість продовжує зростати. Медикаментів на всіх не вистачає.

В Америці мутований свинячий грип H3N2 підкосив всі 50 штатів. Останньою "злягла з температурою Каліфорнія". Але найбільш важке становище на Східному узбережжі. У Бостоні мер оголосив надзвичайний стан. Хворих у 10 разів більше, ніж у минулому році.

350 кілометрів на південь - 10 загиблих: у надзвичайному стані цілий штат Нью-Йорк. Тим самим припиняється дія закону, що забороняє щеплювати дітей і підлітків до 18 років. Окрім того, статус НП дозволяє штату отримати фінансові ін'єкції з федерального центру. Ослабленому ураганом "Сенді" регіону - не зашкодить.

У Чикаго грипозні хворі заполонили приймальні спокої восьми госпіталів, чим паралізували їхню роботу. Медустанови були змушені на час закритися і приймати тільки тих, хто потрапив усередину.

Через ЗМІ влада закликає громадян зробити щеплення. Втім, це той випадок, коли сказати простіше, ніж зробити. У тих штатах, де лютує грип, отримати вакцину не так просто. У поліклініках багатогодинні черги, у деяких медкабінетах щеплень немає зовсім. Вірус прийшов раніше, ніж зазвичай, до того ж лікарі не очікували, що він буде настільки агресивним.

Вірус H3N2 забрав життя 20 дітей. І це - занижені дані. Далеко не всі випадки дитячої смертності від грипу у США класифікуються саме як наслідок цього гострого інфекційного захворювання. !zn

Читайте також:

Медики знову нагадали українцям про свинячий грип

Кількість хворих на грип в Україні наближається до мільйона

У США виявили новий штам свинячого грипу