США перекинуть частину своїх військових з Німеччини до Польщі

27 жовтня 06:26

До квітня у Польщі розмістять близько 900 американських військовослужбовців, а з штату Колорадо в Європу прибуде додаткова бронетанкова бригада.

 

США перекинуть з Німеччини в Польщу батальйон сухопутних військ з 900 військовослужбовців, повідомив на прес-конференції у Брюсселі міністр оборони США Ештон Картер.

Військові будуть перекинуті в рамках заходів щодо стримування Росії на східних кордонах Альянсу, про що було домовлено на саміті НАТО у Варшаві, повідомляє ТАСС.

Американські військові розмістяться в районі міста Ориш на північному сході Польщі. Цей підрозділ також буде укріплено військовими (по одній роті) з Румунії та Великобританії. Крім того, в рамках ротації контингенту США направлять в Європу додаткову бронетанкову бригаду, яка зараз базується в штаті Колорадо.

Сухопутний підрозділ з Німеччини в Польщу перебазується в квітні, а бригада з Колорадо прибуде в лютому 2017 року.

"Спочатку у неї пройдуть навчання в Польщі. Потім бригада відправить підрозділу розміром з роту в Болгарію, Румунію та країни Балтії", - розповів Картер. У Прибалтиці ці частини залишаться до прибуття батальйонів НАТО", а потім - у червні та липні - бригада проведе навчання Saber Strike у Польщі, Латвії, Литві та Естонії, а також маневри Swift Response, Saber Guardian і Noble Partner в Болгарії, Румунії та Грузії.

Один батальйон із складу бригади також буде направлений в Румунію, повідомив американський міністр оборони. Він пояснив, що цей батальйон увійде до складу тренувальної бригади НАТО, яку альянс вирішив сформувати в Румунії для посилення своїх позицій на Чорному морі.

Як повідомлялося, учасники міністерської зустрічі НАТО (в числі учасників і США) у середу, 26 жовтня, домовилися про спільне присутності в країнах на східному фланзі Альянсу, зокрема в Румунії.

Читайте також: Посол США у НАТО спрогнозував продовження санкцій проти Росії

Раніше повідомлялось, що глави оборонних відомств країн-членів Північноатлантичного альянсу обговорили зростаючу військову активність РФ на східних кордонів НАТО на саміті в Брюсселі.

Нагадаємо, що на саміті НАТО у Варшаві в липні 2016 року було прийнято рішення розмістити чотири батальйони в Польщі, Литві, Латвії та Естонії в 2017 році.