США і Китай домовилися в ООН про санкції стосовно КНДР

06 березня 15:29

Про санкції щодо Північної Кореї домовилися в ООН США і КНР. На думку Вашингтона і Пекіна, світове співтовариство має відреагувати на ядерні випробування Пхеньяну.

 

Після нещодавніх ядерних випробувань у Північній Кореї Китай і Сполучені Штати під час консультацій у Раді Безпеки ООН домовилися про введення нових санкцій стосовно Пхеньяну. Як повідомляє агентство AFP, мова, зокрема, йде про обмеження фінансових трансакцій. Як очікується, проект резолюції може бути поставлено на голосування вже у четвер, 7 березня.

Представник США при ООН Сьюзан Райс пояснила, що вперше санкції торкнуться "нелегальної діяльності" північнокорейських дипломатів, будуть також обмежені контакти з банками у Пхеньяні. У той же час представник КНР при ООН Лі Боадун зазначив, що в позиціях Пекіна і Вашингтона щодо Пхеньяну є певні розбіжності, проте Китай підтримає резолюцію. На думку дипломата, світове співтовариство має відреагувати на ядерні випробування Пхеньяну.

Тим часом Сполучені Штати висловилися з приводу загрози Північної Кореї анулювати перемир'я з Південною Кореєю. "Провокаціями і погрозами Пхеньян нічого не доб'ється, країна опиниться у ще більшій ізоляції", - наводить слова прес-секретаря Білого Дому Джея Карні агентство dpa. Раніше Пхеньян різко розкритикував США участь у спільних маневрах із Південною Кореєю і звинуватив ці країни у "підготовці ядерної війни". !zn

Читайте також:

Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Південна Корея задумалася про необхідність обзавестися своєю ядерною зброєю

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США