Спецслужби Канади розкрили змову про серію терактів

22 квiтня 22:05

У ході масштабної спецоперації в Канаді проведено низку арештів підозрюваних у підготовці теракту. З "бостонськими терористами" справа не пов'язана.

 

Поліція й спецслужби Канади розкрили змову з метою здійснення серії великих терактів, заарештувавши двох підозрюваних у Монреалі і Торонто.

Про це в понеділок, 22 квітня, повідомляє Канадська віщальна корпорація (CBC News) з посиланням на високопоставлені джерела. Очікується, що офіційно про це буде оголошено пізніше на прес-конференції, тоді ж стануть відомі деталі справи.

За даними журналістів, за підозрюваними велося спостереження більше року в Квебеку та південній частині провінції Онтаріо, після чого було здійснено низку арештів.

Операція проводилася спільно з ФБР і департаментом національної безпеки США.

Підкреслюється, що канадські змовники ніяк не пов'язані з терористами, які здійснили теракт у Бостоні.

За інформацією джерел CBC News, передбачувана змова могла стати більш масштабною, ніж і так званий випадок "Торонто 18", коли влітку 2006 року в ході великої антитерористичної "зачистки" поліція заарештувала 18 людей, семеро з яких визнали свою провину.

За останні кілька років у Канаді було розкрито ще кілька великих терористичних змов. Так, у 2010 році двом жителям Оттави і жителеві Лондона арабського походження було пред'явлено звинувачення в пособництві тероризму. Пізніше двох з трьох заарештованих звинуватили також в участі в терористичному угрупованні.

У 2007 році за звинуваченнями, пов'язаними з тероризмом, було арештовано Саїда Намоха. Його засудили до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

У жителя Європи в 19 разів більше шансів загинути при теракті, ніж у американця

У США злякалися "приходу чеченського терору на Захід", а в Чечні відхрестилися від Царнаєвих

Держсекретар США назвав теракт у Бостоні "нападом на Америку"

Найнебезпечніший терорист-американець дав інтерв'ю через Twitter: "Дороги назад немає"