Сорос звинуватив Євросоюз в ігноруванні фінансового стану України

27 березня 10:01

На думку мільярдера, ЄС занадто стурбований проблемами Греції.

 

Європейський союз ігнорує фінансовий стан України і занадто зайнятий вирішенням проблем Греції в той час, як повинен був би надати Києву додаткове фінансування, заявив інвестор-мільярдер Джордж Сорос в інтерв'ю ВВС.

"Ось країна з більш ніж 40 мільйонами людей, які прагнуть бути європейцями, і які дійсно бажають встати і боротися, жертвуючи своїми життями, і Європа їх ігнорує. Це жахлива, жахлива помилка з боку Європи. І тому Європа повинна прокинутися, поки не буде занадто пізно", - сказав Сорос, відзначаючи необхідність підтримки України у протистоянні агресії Росії.

Читайте також: Росія перетворилася на мафіозну державу - Сорос

Раніше Сорос заявляв, що переговори між урядом Алексіса Ціпраса і кредиторами Греції - Європейською комісією, Європейським Центральним Банком і Міжнародним валютним фондом - можуть викликати "колапс", який приведе країну до виходу із зони єдиної валюти. Разом з тим, в Європі є велика проблема. На його думку, "нова Україна" зараз бореться з Росією і зі "старою Україною". Без зовнішньої фінансової допомоги стан "нової України", ймовірно, буде поступово погіршуватися і "вона стане схожою на стару, олігархи повернутися і будуть відстоювати свої позиції".