Сніжний шторм "Немо" насувається на північний схід США, скасовано тисячі авіарейсів

08 лютого 09:15

Сильна сніжна буря очікується у Нью-йорку, Чикаго та Бостоні.

 

Сніжний шторм "Немо" насувається на північно-східне узбережжя США. Синоптики попередили, що цей буревій може стати найсильнішим за 35 років.

Національна служба погоди прогнозує нульову видимість, швидкість вітру близько 60 кілометрів на годину, з окремими поривами 90-120 кілометрів на годину. Як очікується, за найближчу добу в низці штатів випаде від 40 до 60 сантиметрів снігу. Найгірша ситуація може скластися у Нью-Йорку, Вестчестері, Коннектикуті і Лонг-Айленді.

У зв'язку з попередженням у Бостоні закриті школи, влада Нью-Йорка закликала городян пересидіти стихію вдома і не виходити на вулицю без потреби. Влада відрапортувала про готовність снігоприбиральної техніки і достатні запаси солі для посипання вулиць. Низка компаній відпустили співробітників працювати по домівках.

Авіакомпанії скасували понад 1,7 тис. запланованих на 8 лютого рейсів, порушена робота кількох великих аеропортів, у тому числі у Нью-йорку, Чикаго і Бостоні. Штат Массачусетс призупинить рух потягів і обговорює питання про закриття доріг.

"Таке відбувається не щодня. Це буде дуже небезпечний зимовий буревій", - заявив метеоролог Національної служби погоди у штаті Массачусетс Алан Данхем.

Втім, синоптики заспокоюють, що до урагану "Сенді" цьому буревієві далеко, і відновлення після нього триватиме всього кілька днів. Крім того, на вікенд очікується різке потепління, а в понеділок - дощі.

Востаннє з такоїю сніжною хуртовиною північний схід США стикався в лютому 1978 року. !zn

Читайте також:

Землетрус магнітудою 8 викликав цунамі в південній частині Тихого океану

Світова економіка втратила 160 млрд доларів через природні катаклізми

Турецький літак загорівся після удару блискавки, але успішно приземлився

Жертвами потужного тайфуну на Філіппінах стали майже тисяча людей