Смертники "ІДІЛ" вбили в Сирії 14 турецьких солдатів

22 грудня 01:33

Турецька армія отримала найбільші втрати з моменту початку операції.

 

Внаслідок атак смертників "Ісламської держави" в районі сирійського міста Аль-Баб загинуло 14 турецьких солдатів, 33 отримали поранення, повідомляють представники турецької армії.

Атаки сталися під час спроби турецьких військ і союзних Туреччині представників сирійської опозиції відбити Аль-Баб у "ІДІЛ". Місто знаходиться в 50 кілометрах від Алеппо, передає "Радіо Свобода".

Ці втрати є найбільшими для Туреччини з серпня, коли вона направила свої війська для підтримки сирійської опозиції. Всього, з початку військової операції Туреччини в Сирії загинуло 35 турецьких військових.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що бойовики угруповання "Ісламська держава" намагаються здійснювати атаки смертників за допомогою саморобних вибухових пристроїв.

Читайте також: Терористи обстріляли Авдіївку з мінометів

24 серпня турецька армія почала операцію на півночі Сирії. За офіційною інформацією, метою військових дій є "звільнення від бойовиків терористичної організації ДАЄШ (ІДІЛ)" регіону Джараблус, прилеглого до міста Алеппо.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, коментуючи операцію "Щит Євфрату на півночі Сирії заявив, що "атаки на Туреччину з території Сирії змусили нас перейти до рішучих дій".

"Наше терпіння вичерпалося, і цьому треба покласти край", - заявив Він, нагадавши, що операція проти терористів ДАЄШ почалася сьогодні о 04:00 ранку.