Слідство у справі про катастрофу під Смоленськом продовжили ще на півроку

10 квiтня 10:37

Розслідуванням катастрофи займається військова прокуратура, оскільки літак, що розбився, експлуатувався військово-повітряними силами Польщі.

 

Слідство у справі про катастрофу Ту-154 польського президента Леха Качиньського 10 квітня 2010 року під Смоленськом в черговий раз продовжено ще на півроку - до 10 жовтня. Про це повідомив речник військової прокуратури Польщі Збігнєв Жепа.

"Терміни розслідування продовжуються ще на півроку - до 10 жовтня 2013 року", - уточнив він.

Зазначимо, розслідуванням катастрофи займається військова прокуратура, оскільки літак, що розбився, експлуатувався військово-повітряними силами Польщі. Справу про порушення правил організації польотів цивільними чиновниками було виділено в окреме провадження і передано окружній цивільній прокуратурі у Варшаві у 2011 році. Прокурори знайшли порушення в їхніх діях, але справа була закрита в липні 2012 року через відсутність складу злочину, проте в 2013 році суд розпорядився про відновлення.

Поки у справі про падіння літака є один обвинувачений - це колишній заступник голови Бюро охорони уряду Павло Белявни. Йому закидають недбалість під час підготовки візитів до Росії прем'єр-міністра Дональда Туска 7 квітня і президента Качиньського 10 квітня, що завершився авіакатастрофою. Також чиновника звинуватили у внесенні неправдивих записів в офіційні документи.

Нагадаємо, Ту-154 Леха Качиньського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Глава держави, його дружина Марія та особи, які їх супроводжували, прямували в Катинь для участі у жалобних заходах на місці масового поховання польських офіцерів. Всього у катастрофі загинули 96 людей.

22 лютого 2011 року глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що екіпаж літака Ту-154 явно допустив помилку. !zn

Читайте також:

В уламках літака Качиньського, що розбився під Смоленськом, виявлені сліди тротилу

Один зі свідків у справі про Смоленську трагедію знайдений мертвим

Польща опублікувала доповідь про загибель Качиньського

Прокурора у справі про загибель Качиньського звинуватили в розголошенні секретної інформації