Сирійські повстанці розікрали сотні мільйонів доларів, виділених Заходом

15 квiтня 17:09

Лондон стурбований тим, що виділені сирійській опозиції кошти йдуть незрозуміло куди. І дав ще грошей, щоб найняти фахівців для контролю за фінансовими потоками.

 

До 60% фінансової допомоги, направленої Заходом сирійським повстанцям, було розкрадено, розтрачено або витрачено на купівлю зброї.

Мова йде про сотні мільйонів доларів, виділених західними країнами на гуманітарні потреби сирійців, підрахувала британська газета The Telegraph.

Місцем знаходження фінансових коштів серйозно зацікавився і офіційний Лондон.

Наголошується, що британський уряд відчуває побоювання щодо того, що до влади в районах, завойованих сирійськими повстанцями, приходять войовничі прихильники джихаду і радикальних ісламських угрупувань, а кошти, мільйони фунтів, що направляються місцевій опозиції для боротьби проти черевного тифу, холери тощо, опиняються зовсім в іншому місці.

У результаті було ухвалено рішення виділити кошти тепер вже для найму спеціальних співробітників на контрольованій опозицією території Сирії, які будуть стежити за розподілом допомоги і контролювати фінансові потоки.

Нагадаємо, конфлікт між сирійськими владою і опозицією почався в березні 2011 року і переріс у масштабну громадянську війну. Західна влада підтримує повстанців, незважаючи на те, що авангард їхніх загонів складають пов'язані з "Аль-каїдою" угрупування. Офіційний Дамаск заявляє, що бореться з добре озброєними бойовиками, яким надається підтримка ззовні.

За час війни у Сирії загинули щонайменше 70 тисяч людей, більше мільйона сирійців стали біженцями. Люди тікають не тільки від боїв, але і позбавлені умов для нормального існування. Наприклад, у багатьох областях закрилися школи, не працює система охорони здоров'я. !zn

Читайте також:

Авангард сирійських повстанців присягнув на вірність "Аль-Каїді"

Ісламський клірик видав фетву, що дозволяє сирійським бойовикам ґвалтувати жінок

Сирійська опозиція відкрила своє перше посольство за кордоном