Сікорський закликає Захід "підстрахувати" Україну розміщенням військ на її кордоні

11 вересня 12:00

Расмуссен також упевнений, що Захід може дати зброю Україні.

 

Розмістивши протитанкові озброєння на західних кордонах України, країни НАТО можуть допомогти їй стримати російські сили у разі їх просування по території України.

Таку думку висловив член польського парламенту, екс-міністр закордонних справ Радослав Сікорський у ході 12-ї щорічної зустрічі "Ялтинської Європейської Стратегії" (YES) у Києві.

"Протитанкове озброєння має бути десь поблизу України, у Польщі чи Румунії. Якщо проросійські або російські сили зайдуть глибше на територію України, то це озброєння дуже швидко, протягом години, надійде в Україну. Потрібно, щоб президент Путін це розумів", - заявив політик.

При цьому він висловив упевненість в тому, що зараз час працює проти російського президента.

"Якщо нам вдасться переконати його в цьому, то я сподіваюся, він піде на угоду на користь України і Росії", - переконаний Сікорський.

У той же час, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен зазначив, що для врегулювання конфлікту в Україні мирний план є першим пріоритетом. У той же час, за словами колишнього лідера Північноатлантичного альянсу, якщо буде ясно, що "Росія і сепаратисти не припинять вогонь, прийде час і західні держави дадуть зброю Україні".

Раніше Сікорський заявляв, що "Нормандський формат" не підходить Україні і Євросоюз в цілому, а не тільки Німеччина і Франція, повинен бути залучений до вирішення конфлікту в Криму та Донбасі.

Також Сікорський висловив переконання, що спроба Росії захопити Маріуполь стане "останньою краплею" для Заходу.