Шведські дипломати повертаються в Білорусь майже через рік після скандалу з "плюшевим десантом"

09 квiтня 21:23

Білоруська сторона виходить з того, що діяльність шведського дипломата в Білорусі буде здійснюватися "відповідно до положень Віденської Конвенції про дипломатичні відносини 1961 року".

 

Білорусь у результаті консультацій прийняла рішення про акредитацію в Мінську тимчасового повіреного в справах Швеції у Білорусі, повідомили в білоруському зовнішньополітичному відомстві.

"За підсумками проведених з ініціативи шведської сторони двох раундів консультацій між закордонними відомствами білоруською стороною було прийнято позитивне рішення щодо прохання шведської сторони про акредитацію в Мінську тимчасового повіреного в справах Швеції в Білорусі", - заявила заступник начальника управління інформації МЗС Марія Ваньшина.

Білоруська сторона виходить з того, що діяльність шведського дипломата в Білорусі буде здійснюватися "відповідно до положень Віденської Конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, і спрямована на реалізацію значного потенціалу двостороннього торгово-економічного співробітництва, розвиток гуманітарних, міжлюдських контактів, взаємодію в області екології та технічної допомоги", - зазначила представник білоруського МЗС.

У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

4 липня 2012 року легкомоторний цивільний літак, пілотований підданими Швеції, перетнув з боку Литви повітряний простір Білорусі і розкидав над Мінськом та Івенцом (Мінська область) плюшевих ведмедиків із закликами про свободу преси в країні.

3 серпня екс-посол Швеції в Мінську Стефан Ерікссон був змушений покинути Білорусь через формальне непродовження йому посольської акредитації. МЗС Швеції заявив, що білоруська сторона видворила його, і відмовилася взяти нового білоруського посла, а також запропонувала двом старшим білоруським дипломатам залишити Швецію. 8 серпня білоруський МЗС відкликав своє посольство із Стокгольма і запропонував співробітникам посольства Швеції в Мінську до 30 серпня залишити країну. !zn

Читайте також:

У Білорусі випустили на свободу обвинувачених у справі щодо "плюшевого десанту"

Білорусь інтенсивно навчається збивати "плюшевий десант" (відео)

Лукашенко видворив з Білорусі всіх шведських дипломатів

У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)