Швеція заявила про докази вторгнення підводного човна

14 листопада 17:03

Шведські військові заявляють про наявність "переконливих доказів" вторгнення іноземного судна в шведські територіальні води в минулому місяці.

 

Верховний головнокомандувач збройними силами Швеції Сверкер Йоранссон ВМС Швеції заявив, що у водах Стокгольмського архіпелагу у середині жовтня перебувало іноземне судно. Про це повідомляє The Local.

"У нас є підтвердження того, що в архіпелазі був невеликий підводний човен", - сказав Йоранссон. Однак він повідомив, що шведські військові не змогли встановити, якій країні належить підводний човен.

"Ми будемо захищати нашу територіальну цілісність, використовуючи всі наявні засоби. Немає жодних сумнівів у тому, що в наших водах було територіальне порушення", - заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Читайте також: У Швеції кількість прихильників НАТО вперше перевищила противників

Збройні сили Швеції повідомили 17 жовтня про виявленні в територіальних водах держави таємничого підводного об'єкта. Як повідомляли ЗМІ з посиланням на військових, він нібито передавав повідомлення російською мовою на аварійної частоти.

Військово-морські сили країни і ряду інших країн Балтії провели операцію з виявлення іноземного підводного човна, а західні журналісти навіть почали писати про повернення до часів "холодної" війни. У Кремлі заперечували будь-яку причетність до цього інциденту. Після тижня безуспішних пошуків і витрачених 2,2 мільйона євро операцію вирішили згорнути.