Шість країн ЄС розслідують справу про відмивання "брудних" російських грошей

22 лютого 22:49

Рішення об'єднати зусилля в розслідуванні справи про відмивання в європейських банках "брудних" російських мільйонів узвалили шість країн ЄС. Кіпр і країни Балтії вже розслідують справу про переведення коштів, зроблених "групою Клюєва".

 

Структури шести країн Євросоюзу, які займаються фінансовими злочинами, об'єднують зусилля в розслідуванні справи про "брудні" російські мільйони, які, як стверджував юрист Hermitage Capital Management Сергій Магнітський, відмивалися в європейських банках. Про це в п'ятницю, 22 лютого, повідомляє EUObserver.com - незалежна інтернет-газета, що висвітлює діяльність Євросоюзу.

Видання зазначає, що це рішення було прийнято після того, як 7 лютого Європейська комісія виступила з відповідною ініціативою на засіданні так званої Платформи фінансових розвідок (FIU.net), яка регулярно проводить зустрічі експертів по боротьбі з корупцією при міністерствах внутрішніх справ країн ЄС і забезпечує їм умови для обміну інформацією.

Кіпр, а також Естонія, Латвія і Литва вже перевіряють інформацію про те, що частина з 230 млн євро, ймовірно викрадених мафіозною "групою Клюєва" у російських податківців у 2007 році, була переведена на рахунки фірм на їх території через банки Росії і Молдавії. Аналогічні перевірки проводяться в Австрії і Фінляндії. Раніше прокуратури цих країн заявляли про відсутність доказів, що свідчать про здійснення відповідних злочинів на їх території. !zn

Читайте також:

Литва слідом за США та Швейцарією заморозила рахунки росіян зі "списку Магнітського"

Обама підписав "закон Магнітського" про санкції щодо російських чиновників