Сенат затвердив нового держсекретаря США

30 сiчня 07:14

Джон Керрі був майже одноголосно затверджений сенатом Конгресу США в якості державного секретаря. За його кандидатуру проголосували 94 законодавця, проти були лише троє.

 

Сенатор-демократ Джон Керрі, який очолює у Верхній палаті Конгресу комісію із закордонних справ, офіційно затверджений Сенатом США в якості нового голови Держдепартаменту. Він змінить на посту глави зовнішньополітичного відомства Гілларі Клінтон через кілька тижнів.

Кандидатура Керрі, яку висував президент Барак Обама, очікувано була підтримана сенаторами як демократами, так і республіканцями. Напередодні Керрі був схвалений в якості нового глави Держдепу членами сенатського комітету з міжнародних справ.

Спочатку Обама бачив на посаді держсекретаря представника США в ООН Сьюзан Райс, однак вона стала виступати проти висунення своєї кандидатури, оскільки була впевнена, що Сенат у будь-якому випадку проголосує проти неї. Виною тому став скандал з атакою на американську дипмісію у Бенгазі (Лівія), у результаті якої загинув посол США у цій африканській країні, Кріс Стівенс. Конгресмени-республіканці викрили Райс в наданні Конгресу неправдивих відомостей про цей напад. !zn

Читайте також:

Обама взяв на себе відповідальність за загибель посла у Лівії

Глларі Клінтон з криками і сльозами відзвітувала за вбивство посла США в Лівії

США зробили перший крок до посилення контролю над зброєю