Сенат США з другої спроби схвалив Чака Хейгела на пост глави Пентагону

26 лютого 21:11

Новий міністр оборони США може стати найбільш вороже налаштованим щодо Ізраїлю за всю історію країни.

 

Сенат США повним складом 26 лютого схвалив висунуту президентом США кандидатуру Чака Хейгела на пост міністра оборони.

Підтримав кандидатуру Хейгела 71 сенатор, "проти" висловилися 27. Кандидатура Хейгела "пройшла" з другої спроби, коли до демократів приєдналися кілька десятків республіканців.

Раніше політичні опоненти американського президента з Республіканської партії розкритикували висунення Хейгела (який, до речі, раніше сам був сенатором-республіканцем від Небраски) на посаду голови Пентагону.

Високопоставлений сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Хейгел може стати "найбільш вороже налаштованих главою Міноборони до Ізраїлю за всю історію країни".

На думку його колеги Джона Корніна, вибір Хейгела як шефа Пентагону може стати "найгіршим посланням, яке ми можемо відправити нашим ізраїльським друзям та іншим прихильникам на Близькому Сході".

Водночас, у Демократичній партії впевнені, що стаж 66-літнього Хейгела на державній службі і те, що він є ветераном війни у В'єтнамі (як і новий держсекретар Джон Керрі), добре послужить національній безпеці.

Зазначимо, що у свій час Чак Хейгел виступав проти санкцій щодо Ірану, а також закликав конгресменів не потурати "єврейському лобі", під чиїм впливом, за його словами, вони знаходяться. Крім того, Хейгел виступав за налагодження контактів з радикальним палестинським рухом "Хамас". !zn

Читайте також:

Ізраїль закликав США завдати удару по ядерних об'єктах Ірану

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США

Перемогу Обами на виборах забезпечили сексуальні меншини

Кількість самогубств в армії США перевищила число військових втрат