Російські синоптики напророкували "зникнення" весни

23 сiчня 13:10

Минулий 2012 рік показав тенденцію до зсуву кліматичних сезонів: зима стала стрімко переходити у літо.

 

Зміни клімату у Росії призводять до зсуву кліматичних сезонів, внаслідок чого зима стала стрімко переходити в літо, а весна при цьому поступово скорочується і майже "зникає", попередили в російському Гідрометцентрі.

"У 2012 році довго було холодно, весь березень і практично половину квітня. А потім різко стало тепло. Травень був рекордно теплим, навіть по-літньому спекотним. Тобто ми фактично втратили одну пору року - весну", - заявив глава Росгідромету Олександр Фролов.

За його словами, під загрозою зникнення перебуває і осінь. Цей сезон у минулому році став четвертим найтеплішим у метеорологічній історії Росії, а слідом за ним вдарили сильні грудневі морози, яких у країні не було 12 років.

Нагадаємо, що літо 2012 року стало другим найспекотнішим в історії Північної півкулі за весь 122-річний період спостереження, поступившись тільки 2010 року. Це спричинило безліч небезпечних природних явищ - дощів, шквалів, градів, паводків.

Фахівці впевнені, що, якщо нічого не робити, за рахунок глобального потепління наявні проблеми загостряться ще дужче.

Варто зазначити, що від кліматичних змін страждає і Україна. Синоптики сходяться на думці, що літо-2013 в Україні буде дуже спекотним. За прогнозами кліматологів, варто очікувати періодів посухи і аномально високої температури, які будуть чергуватися з сильними дощами і зливами. !zn

Читайте також:

За останні 25 років зимова температура в Україні підвищилася на 2 градуси

Начальник Укргідрометцентру: Крим може стати островом

Greenpeace назвав 14 проектів, які вже через 7 років приведуть світ до катастрофи

Танення полярної криги призвело до підвищення рівня світового океану на 1,1 см