Росія заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН по КНДР

20 квiтня 08:57

При цьому на прийняття резолюції погоджувався навіть Китай.

 

Спробу Ради Безпеки ООН зробити спільну заяву щодо Північної Кореї заблокувала делегація Росії. Делегація РФ відмовилася підтримувати фінальний проект заяви, незважаючи на те, що його підтримав навіть Китай, який вважається головним спонсором і політичним союзником КНДР, пише DW.

Росія зажадала додати в проект резолюції слова про "політичний діалог", а також прибрати зауваження з приводу рішучості міжнародного співтовариства приймати "подальші серйозні заходи". Через небажання Росії підтримати проект заяви, його не вдалося прийняти.

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня у КНДР відбулися невдалі випробування балістичної ракети. Спроба ракетного запуску була зроблена на наступний день після того, як у Північній Кореї пройшов військовий парад, присвячений 105-ій річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена. На параді вперше були показані балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2.

Раніше влада КНДР заявила, що у відповідь на наближення ударної групи американського флоту, яку США направили до Корейського півострова, будуть захищати себе "потужною силою зброї". До складу ударної групи, що рухається до півострову, входить авіаносець та інші військові кораблі. Тихоокеанське командування США заявляє, що група спрямована для підтримки готовності в регіоні.

Як повідомлялося, адміністрація Дональда Трампа обмірковує розширення політичного та економічного тиску на Північну Корею.