Росія подумає над створенням власного офшору на Далекому Сході

21 березня 14:02

Прем'єр РФ вважає, що таке рішення залучить кошти російських вкладників із зарубіжних офшорних зон. При цьому Медвеєдєв не виключає виникнення проблем, пов'язаних із тим, що у нас всі будуть реєструватися".

 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв на тлі обговорення у всьому світі фінансових проблем Кіпру запропонував подумати про створення офшору на Далекому Сході.

"Зараз весь світ цей Кіпр обговорює, офшорна зона - не офшорна зона, - рано чи пізно з усіма справами розберуться, сподіваюся, рішення буде не конфіскаційним, а розумним і сучасним... Але якщо такі киплять пристрасті там, може, нам подумати, може, нам якусь зону створити на Далекому Сході. У нас багато гарних місць: Сахалін, Курили. Заодно, можливо, частина наших грошей, які на Кіпрі, а також в інших зонах, які зараз чомусь не згадуються зі зрозумілих причин, типу BVI, Багами і так далі, до нас переїдуть", - сказав Медвєдєв у четвер на засіданні уряду РФ.

- У банках Кіпру "застрягли" рахунки російських держструктур

Він зазначив, що тут є небезпека, "пов'язана з тим, що у нас всі будуть реєструватися", але це вже питання законодавчої техніки. У будь-якому випадку, необхідні нові інструменти для розвитку Далекого Сходу, підкреслив прем'єр. "Просив би всіх членів уряду над цим подумати", - сказав Медвєдєв.

Фінансова система Кіпру, одного з найбільших світових офшорів, залишається під загрозою після того, як у вівторок парламент острівної держави проголосував проти введення разового "податку на депозити в кіпрських банках, який був умовою отримання фінансової допомоги від Євросоюзу. Влада Кіпру другий день проводить переговори з представниками Росії і ЄС, намагаючись врятувати країну від дефолту. !zn

Читайте також:

Росія закликала Кіпр в Євразійське співтовариство

Західні ЗМІ: Росія в обмін на кредит хоче військову базу на Кіпрі

Влада Кіпру пообіцяла не чіпати вклади іноземців

Церква Кіпру готова віддати всі свої активи для порятунку острови