Росія побудує найбільший військовий корабель з часів СРСР

13 лютого 10:15

Супересмінець буде озброєний крилатими ракетами, а також перспективними комплексами ППО і ПРО.

 

Військово-морський флот Росії затвердив свій найбільший проект найближчого десятиліття - будівництво перспективного есмінця дальньої морської зони.

Новий есмінець стане найбільшим військовим кораблем, побудованим з часів СРСР, розповів представник оборонно-промислового комплексу газеті "Известия".

"Водотоннажність есмінця передбачається рівним або трохи меншим, ніж у ракетних крейсерів проекту 1164 "Москва". Тобто в районі 12 тис. тонн (для порівняння - водотоннажність основного есмінця США типу Arleigh Burke становить 9648 тонн - прим. ред.)", - зазначив він.

Зі слів представника ОПК, це буде універсальний корабель з ударними, протичовновими, протиповітряною і навіть протиракетними функціями. Він також зможе підтримувати вогнем наземні війська в прибережних зонах.

За неофіційними даними, супересмінець буде озброєний протикорабельними ракетами, крилатими ракетами для ударів по наземним цілям, перспективними комплексами ППО і ПРО, у тому числі З-500 "Прометей". Для боротьби з підводними об'єктами планується оснастити його гідроакустичною станцією і торпедами.

Останній великий корабель росіян, який ще радянські кораблебудівники побудували в 1989 році - спущений на воду важкий атомний ракетний крейсер "Петро Великий", що у 1998 році став флагманом російського флоту і найбільшим у світі бойовим кораблем (не рахуючи авіаносців). !zn

Читайте також:

На тлі зниження військової потужності України сусідні країни активно озброюються

США запропонують Росії спільно відмовитися від половини ядерної зброї

У США з успіхом пройшли випробування унікального військового дирижабля (ВІДЕО)

У Мережі з'явилися перші фото новітнього українського БТР