Росія планує створити в Чорному морі полігон для випробувань морської зброї

06 сiчня 17:12

Російські оборонщики розповіли про плани відкриття глибоководного полігону в районі Геленджика.

 

Через три роки в районі Геленджика у Краснодарському краї РФ планується відкрити цілорічний багатоцільовий глибоководний полігон для випробувань морської зброї.

"Розглядається питання створення до 2016 року полігону у зоні російського узбережжя Чорного моря, неподалік від Геленджика", - повідомило джерело в оборонно-промисловому комплексі агентству "Інтерфакс".

Він пояснив, що для проведення комплексних натурних випробувань в умовах, максимально наближених до експлуатаційних, потрібен цілорічний глибоководний полігон для випробувань всіх видів морської зброї.

Це також важливо для гарантованого забезпечення тактико-технічних характеристик прийнятих на озброєння зразків морського підводної зброї.

"Зараз такого полігону у нас немає", - констатував представник ОПК.

Крім того, на його думку, подібний полігон дає можливість демонстрації зразків озброєння і військової техніки замовникам, включаючи іноземних.

До розпаду Радянського Союзу основні випробування морської підводної зброї проводилися на полігонах, розташованих у кримській Феодосії і в Киргизії на озері Іссик-Куль. !zn

Читайте також:

Росія проведе найбільші військові навчання з часів розпаду СРСР

Випробування новітнього автомата Калашникова завершені в Росії (ФОТО)

Росія перевищила допустиму присутність своєї морської піхоти в Криму, - експерт

Україна відновила програму підготовки бойових дельфінів для ВМС