Росія оголосила США "м'ясну війну"

30 сiчня 20:02

РФ заборонила імпорт м'яса зі США через наявність у ньому стимулятора росту рактопамина.

 

На тлі погіршення російсько-американських відносин після прийняття "акта Магнітського" Росія заборонила імпорт м'яса зі США.

Як повідомив Россільгоспнагляд, з 4 лютого вводиться заборона на поставки охолодженого м'яса, з 11 лютого - замороженого.

Офіційна причина - наявність у продукції рактопамина (ним годують велику рогату худобу і свиней для того, щоб тварини швидше набирали м'язову масу).

"Раніше ми попереджали чотири країни - США, Канаду, Бразилію та Мексику - про те, що не будемо дозволяти ввезення такого м'яса", - розповів прес–секретар відомства Олексій Алексєєнко.

За його словами, три країни погодилися з вимогами російської сторони, а США ні.

"Фактично наші вимоги не дотримуються. Ми вже багато разів говорили про це США. Американці намагалися знайти політичне забарвлення у наших вимогах", - зазначив Алексєєнко.

У країни ЄС, як і в Росію, заборонено ввезення м'яса, що має в своєму вмісті рактопамин.

Як пояснив Алексєєнко, м'ясо з цією фармакологічною речовиною небезпечне для людей з серцево-судинними захворюваннями, оскільки для їх лікування застосовується прямо протилежна речовина - бетаадреноблокатор. За словами фахівця, поєднання двох цих речовин в організмі людини може бути небезпечним, хоча ця тема і мало вивчена.

Зазначимо, що після прийняття Вашингтоном "закону Магнітського" відносини між країнами стали відчутно прохолоднішими. Москва у відповідь прийняла так званий "закон Діми Яковлєва", що забороняє американцям усиновляти дітей з Росії.

Росія також відмовилася від фінансової допомоги США в боротьбі із злочинністю і наркотрафіком. А США напередодні офіційно повідомили Росію про вихід з робочої групи з цивільного суспільства російсько-американської двосторонньої президентської комісії. !zn

Читайте також:

Росія відмовилася від допомоги США в боротьбі зі злочинністю

Росія пригрозила США розривом дипломатичних відносин через можливе розширення "списку Магнітського"

Рамзан Кадиров звинуватив США в порушенні прав його коня

Росія ввела обмеження на ввезення м'яса і молочних продуктів з України