Рекс Тіллерсон вирішив піти з посади голови ExxonMobil

15 грудня 00:36

Рада директорів компанії привітав Тіллерсона з отриманням пропозиції очолити Державний департамент США.

 

Головний виконавчий директор нафтової корпорації ExxonMobil Рекс Тіллерсон, якому обраний президент США Дональд Трамп запропонував посаду держсекретаря, заявив, що йде з корпорації.

Місце Тіллерсона з 1 січня 2017 року займе президент ExxonMobil Даррен Вудс, сказано в прес-релізі компанії, опублікованому в середу, 14 грудня.

Рада директорів ExxonMobil привітала Тіллерсона з отриманням пропозиції очолити Держдепартамент і подякувала йому за лідерство, службу і відданість компанії.

Читайте також: Трамп запропонує посаду держсекретаря Мітту Ромні – ЗМІ

Видання Washington Post писало, що незважаючи на всі застереження, переможець на президентських виборах у США Дональд Трамп зупинився саме на Тіллерсоні у виборі нового держсекретаря. До цієї кандидатури з підозрою поставилися багато впливових республіканців, оскільки, очолюючи нафтову компанію, він багато років працював у Росії та на Близькому Сході.

Читайте про можливі причини і наслідки вибору Трампом кандидатури Тіллерсона на пост держсекретаря США в статті Михайла Гончара "Час тиранозаврів, або В чиїх руках Трамп*?"